UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скарга до ВСУ дає владі юридичний механізм вирішення справи Тимошенко - адвокат

Максимальний термін розгляду справи у Верховному суді - 2,5-3 місяці. Але Тимошенко можна звільнити і за один день.

Скарга, подана захистом Юлії Тимошенко у Верховний суд України (ВСУ) про скасування її вироку у "газовій справі", є юридичним механізмом для вирішення справи Юлії Тимошенко, про який говорили владі. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк.

"Є всі підстави для того, щоб скасувати вирок. Зараз проблема одна - Тимошенко за ґратами. Вона за гратами знаходиться тільки в "газовій справі". Для того, щоб вона не перебувала за ґратами, потрібно скасувати вирок у "газовій справі". Щоб скасувати вирок у "газовій справі", влада говорила, що нам потрібні якісь юридичні механізми. Ось - юридичний механізм!" - зазначив захисник Тимошенко.

За його словами, при дотриманні процедури перегляду вироку по суті, передбаченої кримінально-процесуальним законодавством України, рішення повинно прийматися всім складом ВСУ.

"Тобто, дійсно, це якраз буде показник. І я переконаний, що знайти трьох суддів для перегляду в касаційній інстанції - це легше, ніж весь склад ВСУ, коли будуть голосувати всі судді, які є членами ВСУ, і приймати рішення: скасовувати вирок, не скасовувати вирок. Але це дійсно юридичний механізм для виходу з цієї ситуації", - зазначив Плахотнюк.

Адвокат Тимошенко допускає, що максимальний термін розгляду справи у Верховному суді, "якщо без всяких затяжок", - 2,5-3 місяці.

"При бажанні це можна в один день зробити. Як в один день? Питання про допуск вирішити в один день. Передати справу в один день", - сказав Плахотнюк.

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко 1 серпня повідомив, що подав заяву про скасування вироку екс-прем'єра з газової справи. За його словами, через зміни в законодавстві, які було ініційовано владою, цю заяву два тижні має право розглядати Вищий спеціалізований суд, а потім вона може потрапити у Верховний суд. !zn

Читайте також:

Омбудсмен Лутковкая не бачить сенсу обговорювати лікування Тимошенко за кордоном

Захист Тимошенко вимагає від суду скасувати рішення в "газовій справі"

Тимошенко не отримувала пропозицій від української влади про лікування за кордоном

Мін'юст наполягає, що рішення ЄСПЛ щодо Тимошенко вже виконано