UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скандальний мовний проєкт закону Бужанського знову з'явився у порядку денному Ради

Депутати хочуть в останній день сесії розглянути 70 питань

Верховна Рада опублікувала порядок денний на останній пленарний день сесії – 17 липня, і в ньому знову присутній скандальний законопроект "Слуги народу" Максима Бужанського № 2362 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо навчання державною мовою у вищих навчальних закладах".

Все, згідно з інформацією на сайті парламенту, депутати планують розглянути близько 70 питань упродовж п'ятниці, серед яких і законопроект Бужанського.

Відзначимо, що спочатку законопроект хотіли розглянути 16 липня. Через це під стінами парламенту зібралися кілька тисяч людей, які вимагали не допустити прийняття цього законопроєкту.

Читайте також: В Офісі омбудсмена анонсували безкоштовні курси державної мови

Нагадаємо, на його швидкому розгляді наполягає фракція «Слуга народу». Однак він не знайшов підтримки ні в МОН, ні у комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, який рекомендував депутатам відхилити його.

Крім того, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь підготував звернення до Верховної Ради України і закликав парламентарів не підтримувати проєкт закону.

«Насправді цей законопроєкт не має нічого спільного з наступністю реформ в освіті, адже тут мова йде про звуження функціонування української мови, що є неприпустимим», - сказав він.