UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація з електрикою залишається складною: президент назвав області, які потерпають найбільше

Енергетики та комунальники працюють безперервно.

Cитуація з електрикою залишається складною майже в усіх регіонах, однак найважче — в столиці та у 15 областях. Про це в традиційному вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Увесь сьогоднішній день тривають відновлювальні роботи. Поступово повертаємо електрику, тепло, водопостачання та зв’язок. Станом на вечір у 15 областях ще є проблеми з водою.

Найважче поки в столиці та 15 областях: Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька», — повідомив він.

За словами президента, ситуація з електрикою залишається складною майже в усіх регіонах, однак щогодини живлення повертається новим і новим споживачам, а разом із подачею електрики на критичну інфраструктуру, повертаються також водопостачання і тепло.

Читайте також: У темряві, але без вас: українці показали, як пристосувалися до життя без світла

Він подякував комунальним службам, енергетикам, рятувальникам, бізнесу та всім, хто об’єднався і долає наслідки блекауту.

Зеленський закликав українців, які понад 12 годин перебувають без електрики, або тепла, звертатися до Пунктів Незламності, яких на сьогодні в Україні розгорнуто вже 4362 в більшості регіонів. Президент додав, що кількість таких пунктів зростатиме відповідно до того, як пункти будуть забезпечуватися генераторами та зв’язком.

Допомогу також можна отримати в усіх відділках поліції та на обʼєктах ДСНС.

«Будь ласка, якщо ви знаєте одиноких або літніх людей, яким потрібно допомогти, обов’язково допоможіть їм у цих умовах», — закликав він.

Як повідомлялось, у Києві світло для споживачів вмикатимуть на 2-3 години, поки не зросте обсяг електроенергії, яка надходить к столицю. 

Міський голова Дніпра припускав, що фахівці зможуть відновити стабільне опалення й водопостачання на території міста Дніпро приблизно після 19:00 четверга, 24 листопада, однак станом на початок 25 листопада надання послуг не відновлене у повному обсязі.