UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситник не виключив свого звільнення найближчими днями

Директор НАБУ заявив про загрозу спроби встановити політичний контроль над відомством.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що його можуть звільнити з політичних мотивів, якщо Верховна Рада підтримає зареєстрований 6 грудня законопроект про посилення парламентського контролю над НАБУ.

"Зараз я виступаю, можливо, в останні дні на своїй посаді. Сьогодні в парламенті України зареєстрований законопроект, який дає можливість звільняти керівництво Антикорупційного бюро, фактично спрощує порядок такого звільнення і допускає звільнення за політичними мотивами", - заявив директор НАБУ на закритті Глобального форуму з повернення активів у Вашингтоні.

Його слова на своїй сторінці в Facebook процитувала журналіст Наталія Седлецька.

"А політичні мотиви дуже прості - не всім в Україні подобається те, що хтось реально розслідує корупційні схеми, реально заморожує активи і реально має наміру повертати їх народу України", - підсумував Ситник.

Нагадаємо, 6 грудня лідери парламентських фракцій "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту" Артур Герасимов і Максим Бурбак зареєстрували у Верховній раді проект закону №7362, який дозволяє звільняти керівників НАБУ, САП і НАЗК та ДБР рішенням парламенту. Згідно чинного законодавства, обов'язковою умовою звільнення, зокрема, директора НАБУ є негативні висновки аудиту відомства.

Законопроект був зареєстрований на тлі заяв США, Європейського Союзу та Британії про неприпустимість ослаблення українських антикорупційних органів, у першу чергу, НАБУ.