UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситник назвав атаку на НАБУ прогнозованою і висловив готовність їй протистояти

Директор НАБУ подякував агентам, які піддаються кримінальному переслідуванню, і запевнив, що вони не вчиняли жодних протиправних дій.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що практично всі правоохоронні органи вживають заходів для блокування роботи і дискредитації НАБУ.

За словами керівника Бюро, своєрідним каталізатором атак на Бюро стало затримання сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра в рамках розслідування "справи про рюкзаки".

"Почалася масштабна PR-акція, зриви наших операцій, масштабна робота всіх спецслужб проти НАБУ. Тому зараз складно прогнозувати, як далі розгортатимуться події, хто буде затриманий: я або хтось з моїх колег", - сказав Ситник в коментарі "Голосу Америки" на полях Глобального форуму з повернення активів у Вашингтоні.

Директор НАБУ подякував агентам, які зазнали кримінального переслідування з боку ГПУ і СБУ.

"Вони тримаються. Вони мотивовані. Вони розуміли, куди йдуть. Вони розуміли, який буде опір", - підкреслив Ситник, додавши, що атака на НАБУ була прогнозованою.

"Ми з самого початку знали, що рано чи пізно після наших розслідувань протистояння дійде до такого сценарію. Тому психологічно ми до цього готові", - запевнив директор НАБУ.

Активізацію протистояння НАБУ з іншими слідчими органами Ситник пояснив тим, що антикорупційна реформа в Україні наблизилася до свого логічного завершення.

"Якщо буде створено антикорупційний суд, будуть виноситися вироки топ-чиновникам – це те, чого ще не було в Україні, - це буде точка неповернення. І вся ця корумпована політична еліта просто посиплеться", - спрогнозував директор НАБУ.

Читайте також: Холодницький розповів про спільні операції НАБУ та ФБР

Нагадаємо, що 29 листопада Державна міграційна служба повідомила про те, що СБУ затримала агента НАБУ при спробі підкупу заступника голови ДМС Діни Пімахової. У відомстві уточнили, що син колишнього депутата від "Партії регіонів" Юрія Боярського пропонував посадовій особі 15 тисяч доларів нібито за легалізацію іноземців в Україні.

Як повідомляло DT.UA, НАБУ більше півроку документувало діяльність Пімахової, яка перебувала в оперативній розробці того ж підрозділу детективів, що вів слідство стосовно народного депутата Борислава Розенблата – фігуранта резонансної "бурштинової справи".

Пізніше в НАБУ заявили про те, що Генеральна прокуратура і Служба безпеки незаконно втрутилися і зірвали спецоперацію бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі, яка проводилося спільно з ФБР.

ГПУ, в свою чергу, оприлюднила інформацію про ряд співробітників НАБУ, в тому числі, розсекретила агентів, які працювали під прикриттям.

А генпрокурор Юрій Луценко назвав незаконними спільні операції НАБУ та ФБР на території України й оголосив "незаконний угрупованням" мережу агентів НАБУ під прикриттям.

У НАБУ стверджують, що ці заяви Луценка не відповідають дійсності, а сам генеральний прокурор свідомо поширює неправдиву інформацію та дезінформує суспільство про методи роботи Бюро.