UA / RU
Підтримати ZN.ua

Системи відеоспостереження на виборчих дільницях встановлять до 17 жовтня

Функції охорони системи відеоспостереження покладені на органи Міністерства внутрішніх справ. Очікується, що на виборчих дільницях вони будуть встановлені до 17 жовтня, а ключі від шаф з устаткуванням передані керівникам комісії під розписку.

Начальник управління інформатизації Секретаріату Центральної виборчої комісії Валерій Стриганов заявляє, що системи відеоспостереження на виборчих дільницях будуть встановлені до 17 жовтня, а ключі від шаф з устаткуванням передані керівникам комісії під розписку.

Про це Стриганов повідомив 14 вересня на навчальному семінарі-нараді з головами, заступниками голів і секретарями окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 28 жовтня.

"Відеокамери та системи відеоспостереження будуть встановлені до 17 жовтня, і в цей день ключі від шаф з устаткуванням будуть передані головам комісій під розписку", - сказав він.

У той же час один з учасників наради допустив, що голови виборчих комісій, які не є матеріально відповідальними особами, будуть відмовлятися приймати під розписку ключі від шаф з устаткуванням. "У разі, якщо голови виборчих комісій будуть відмовлятися, Центральна виборча комісія буде розцінювати такі факти відмови як грубе порушення вимог виборчого законодавства, що є підставою для дострокового припинення повноважень такого голови комісії", - попередила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

При цьому Стриганов підкреслив, що, згідно з постановою Кабінету міністрів України, функції охорони системи відеоспостереження покладені на органи Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, для трансляції відеозображення з виборчих дільниць під час голосування на парламентських виборах в Україні буде створено веб-сайт.

Відеоспостереження в режимі інтернет-трансляції почнеться з моменту голосування 28 жовтня та триватиме до завершення голосування. Після завершення голосування відеосистема буде працювати в режимі запису для зберігання. !zn

Читайте також:

Імітація прозорості

Глава ЦВК не хоче відеоспостереження на виборах: Ми не настільки багаті


«Опора» закликала встановити відеоспостереження підрахунку голосів на виборах

Кабмін визначив, яка компанія отримає мільярд за установку веб-камер на виборах