UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сироїд побачила в законі про Донбас узурпаційні повноваження президента

На відміну від фракції "Самопомочі" Оксана Сироїд не голосувала за закон, бо бачить в ньому багато зла.

Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд прокоментувала ухвалений Верховною Радою закон про реінтеграцію (деокупацію) Донбасу.

"Слухайте, в цьому законі є стільки зла, що ми з вами будемо його пізнавати впродовж точно наступних років", - сказала вона.

За її словами, закон надає президенту "узурпаційні повноваження застосовувати збройні сили без згоди парламенту в мирний час в середині держави".

18 січня Верховна Рада ухвалила в цілому закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях". Закон підтримали 280 народних депутатів, у тому числі і 22 депутати з фракції "Самопоміч". Оксана Сироїд не голосувала.

До закону, зокрема, була включена норма про те, що "межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях, визначаються президентом України за поданням Міністерства оборони України, підготовленим на основі пропозицій Генерального штабу Збройних сил України".