UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сибіга провів перші телефонні розмови на новій посаді: поспілкувався із Сікорським та Попшоєм

Він подякував партнерам за солідарність і підтримку.

Новопризначений очільник МЗС Андрій Сибіга провів перші на новій посаді перемовини. На своїй сторінці у соцмережі X він розповів, що поспілкувався телефоном зі своїм польським колегою Радославом Сікорським, аби підтвердити українсько-польське стратегічне партнерство і добросусідські відносини. 

Міністр зауважив, що Київ та Варшава мають спільних ворога та мету. Остання полягає в тому, аби зберегти двосторонні зв'язки міцними. Він додав, що розмова відбувалася польською "на знак поваги".

"Я з нетерпінням чекаю можливості незабаром привітати мого польського колегу в Києві, — підсумував він. — Я подякував Польщі за підтримку України, поінформував міністра Сікорського про ситуацію на фронті та наголосив на важливості подальшого зміцнення обороноздатності України". 

Після цього Сибіга зідзвонився з главою молдовського МЗС Міхаєм Попшоєм, якому також подякував за підтримку та солідарність.

"Ми обговорили шляхи зміцнення наших добросусідських відносин і спільної роботи над нашою спільною програмою вступу до ЄС. Ми домовилися підтримувати тісний діалог", — розповів Сибіга. 

Читайте також: Польща та сусідні з Україною країни "зобов'язані" збивати російські ракети, які можуть увійти в їхній повітряний простір — Сікорський

З квітня Сибіга був першим заступником попереднього глави МЗС Дмитра Кулеби, який очолював відомство з 2020-го. На роботу у міністерство він перейшов з ОП, де в ролі заступника Андрія Єрмака з травня 2021-го займався питаннями зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства. До цього Сибіга п’ять років працював Надзвичайним і Повноважним Послом України у Туреччині. Також він очолював Департамент консульської служби МЗС. Загалом кар’єру дипломата міністр розпочав ще у 1997 році.