UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швейцарія розширила свій список санкцій проти Росії

До нього включили вісьмох осіб за анексію Криму

Швейцарія додала до свого списку санкцій вісьмох росіян, причетних до окупації та анексії українського півострова. Особи, які потрапили під санкції, здійснювали політику, яка підриває та загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Ця інформація розміщена на сайті Державного секретаріату економіки Швейцарії (SECO), повідомляє РБК-Україна.

Під санкції Швейцарії потрапили: начальник Управління ФСБ Росії по Республіці Крим та місту Севастополь Леонід Михайлюк, керівник Головного слідчого управління СК Росії по Республіці Крим та місту Севастополь Володимир Терентьєв, кримські судді Віктор Можелянський, Галина Редько, Михайло Білоусов, Андрій Долгополов, слідчий Магомед Магомедов та прокурор Євген Колпіков.

Щодо Криму та міста Севастополь у Швейцарії діє "заборона на імпорт товарів без сертифікату походження, виданого українською владою". Крім того, заборонено експорт на півострів низки швейцарських товарів та послуг.

У вересні Європейський Союз ще на півроку продовжив персональні санкції проти росіян причетних до окупації Криму. Вони були запроваджені ще у березні 2014 року.

Згодом Європейський Союз розширив свій список санкцій ще на вісьмох осіб за підрив територіальної цілісності України.