UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шуфрича за клопотанням прокурорів залишено під вартою ще на 60 діб

15 вересня минулого року Нестора Шуфрича затримали у нього вдома. Близько року він знаходиться у СІЗО

6 вересня стало відомо, що запобіжний захід щодо колишнього депутата Верховної Ради Нестора Шуфрича, якому інкримінують державну зраду, подовжено. 

Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

Читайте також: СБУ затримала помічника Шуфрича, який допомагав депутату фінансувати Росгвардію

"За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора продовжено строк тримання під вартою на 60 діб - до 4 листопада 2024 року народному депутату України IX скликання від забороненої політичної партії «ОПЗЖ», підозрюваному у державній зраді та фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України.

Наразі триває розгляд клопотання щодо продовження строку тримання під вартою експомічнику народного обранця", - говориться у повідомленні.

Читайте також: Нестор Шуфрич отримав підозру у державній зраді – СБУ

Нагадаємо, 15 вересня минулого року Нестора Шуфрича затримали ц нього вдома. Близько року він знаходиться у СІЗО. 

За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російський пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінується державна зрада. Тоді відбулося понад 50 обшуків у справі Шуфрича.

Депутат та його помічника підозрюють за статтями про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України), а самому Шуфричу також оголошена підозра за статею «Державна зрада» (ч. 1 ст. 111 КК України).

Водночас ще перед повномасштабним російським вторгненням у лютому 2022 року Нестор Шуфрич переписав свої активи на угорських підставних осіб. Власником компаній Шуфрича тепер є угорський бізнесмен Дьорд Штофа, який раніше працював у низці компаній, які безпосередньо пов'язані з Росією.

Прокуратура вже направила до суду матеріали щодо народного депутата України від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» Нестора Шуфрича  та його помічника, яких підозрюють у державній зраді – міжвідомча слідча група Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України завершила розслідування, повідомили в Офісі Генпрокурора.