UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штайнмайер розповів про складнощі запуску політичної частини "Мінська"

Переговори з реалізації Мінських угод просуваються складно, але альтернативи їм немає, заявив глава німецької дипломатії.

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер наполягає на необхідності стати до реалізації політичних пунктів Мінського протоколу, незважаючи на проблеми з безпекою.

Як повідомляє "Європейська правда", після зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом у Страсбурзі глава німецької дипломатії визнав, що зараз говорити про сталий перемир'я в Донбасі неможливо.

"Два тижні тому ми змогли узгодити зі сторонами угоду про розведення, і я сподіваюся, що це дозволить трохи міцніше стабілізувати припинення вогню. Зараз ми намагаємося розпочати виконання так званого "політичного пакету", – зазначив Штайнмайер, додавши, що це складно, але іншого шляху він не бачить.

Міністр вказав на те, що переговори щодо стабілізації ситуації в Донбасі йдуть дуже повільно.

"Ми, як головуюча країна в ОБСЄ, повинні і далі займатися українською кризою. Ми просуваємося дуже повільно, міліметр за міліметром, але альтернативи я не бачу", – зазначив він.

Штайнмайер також підкреслив, що не береться давати оптимістичну оцінку переговорам.

"Немає підстави для оптимізму або задоволення, але ми робимо все можливе для стабілізації, для перемир'я", – уклав міністр.

Раніше Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер привітав підписання Тристоронньою контактною групою в Мінську нового рамкового рішення про розведення сторін конфлікту в Донбасі

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко і президент Франції Франсуа Олланд погодилися з необхідністю першочергового виконання умов безпеки в рамках Мінських домовленостей для того, аби провести вибори в Донбасі, а також у результаті відновити контроль України над кордоном з РФ.

Як писав раніше для DT.UA Сергій Рахманін у статті "Крайній рік", Росія відобразила свій погляд на вибори в ОРДЛО у "дорожній карті", яка подається як спільний продукт Москви, Донецька та Луганська. Російська "дорожня карта" виглядає як акт про капітуляцію України.