UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штайнмайер наступного тижня прилетить у Київ

Федеральний президент Німеччини зважився відповісти на запрошення річної давності.

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер відвідає Україну наступного тижня. Про це повідомив президент України Петро Порошенко, відкриваючи засідання Національного інвестиційного ради в п'ятницю в Києві.

"Наступного тижня я чекаю з візитом в Україну президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера", - сказав Порошенко.

Пізніше посольство Німеччини в Україні уточнило, що президент Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідає Україну з візитом 29-30 травня.

"Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідає Україну з 29 по 30 травня 2018 року. 29 травня президент ФРН проведе в Києві переговори з президентом України Порошенко і прем'єр-міністром Гройсманом, дізнається про стан реформ в Україні", - йдеться в повідомленні посольства.

30 травня президент ФРН зустрінеться в Києві з учнями і вчителями, які відповідно вивчають і викладають німецьку мову, а у Львові - зі студентами та викладачами германістики.

У січні поточного року посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив, що Ф. В. Штайнмайер відвідає Україну в поточному році. Водночас Порошенко запросив Штайнмайера в Україну ще під час телефонної розмови 1 березня 2017 року.

Зазначимо, що раніше президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив занепокоєння нинішнім "нестримним відчуженням" у відносинах Росії з країнами Заходу.