UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штати продовжують переконувати своїх громадян їхати з України — Білий дім

Вашингтон упевнений, що вторгнення може статися будь-якої миті.

США продовжують наполягати на тому, що американцям необхідно негайно залишити територію України. Про це на брифінгу заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі.

"Ми продовжуємо закликати американських громадян, які зараз в Україні, покинути Україну. Вторгнення може статися будь-коли, наша оцінка не змінилася", — сказала Псакі.

Читайте також: Німеччина не скорочуватиме посольство в Україні – Бербок

24 січня Державний департамент США рекомендував співробітникам своїх диппредставництв в Україні повернутися на батьківщину. Щодо членів їхніх сімей, то вони мають виїхати обов'язково. Йдеться про другорядних співробітників посольств та їхніх родичів. Причиною прийнятого рішення названо загрозу повномасштабного вторгнення РФ та несприятливу ситуацію з коронавірусом.

У Міністерстві закордонних справ України рішення Державного департаменту США про від'їзд членів сімей співробітників посольства США у Києві назвали передчасним.

Як повідомлялося раніше, переважна більшість дипломатичного персоналу американського посольства в Києві продовжує працювати, не скориставшись можливістю повернутися до Сполучених Штатів.