UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штати привітають Україну з Днем Незалежності новим пакетом допомоги у $3 млрд

США налаштовані на тривалу війну в Україні.

США анонсували надання Україні додаткового пакету допомоги на суму до $3 млрд. Про це повідомляє Associated Press із посиланням на офіційних осіб Сполучених Штатів.

Оголосити про новий пакет допомоги планують завтра, у День Незалежності України та через шість місяців з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії.

Кошти будуть спрямовані на на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньо- та довгострокову оборонну позицію. Анонсований пакет є набагато більшим за будь-який попередній з початку війни і включатиме засоби протиповітряної оборони, велику кількість боєприпасів, а також навчання військових та технічне обслуговування обладнання.

Співрозмовники AP додали, що Пакет підпадає під дію Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), тобто анонсовані матеріальні засоби будуть передані не з існуючих запасів США, а отримані від контрактів з виробниками. 

Читайте також: Politico: США дають Україні більше зброї, ніж оголошують, але це не точно

19 серпня президент США Джозеф Байден підписав новий пакет допомоги для України на 775 мільйонів доларів.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг у вівторок на другому саміті Кримської платформи заявив, що підтримка партнерів дає Україні змогу «міцно стояти на ногах і йти дорогою відновлення».

В США існують побоювання, що найближчими днями Росія посилить напади на цивільну інфраструктуру та державні об’єкти в Україні через святкування Дня Незалежності.

Увечері в понеділок посольство США в Україні та Державний департамент оприлюднили нове попередження про безпеку для України, у якому повторили заклик до американців залишити країну через небезпеку.