UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц не уникнув би розмови з Путіним, якби вважав момент слушним — речник уряду

Він наголосив, що світова спільнота прагне якнайшвидшого завершення війни.

Речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт заявив, що канцлер Олаф Шольц без вагань поговорив би по телефону з російським диктатором Владіміром Путіним, якби вирішив, що час настав. Це він сказав на тлі останньої заяви політика про те, що слід пришвидшити мирні ініціативи для завершення російсько-української війни, хоча в німецькому уряді підстав для оптимізму немає. 

У коментарі, який публікує Bild, Гебештрайт пояснив ці слова тим, що саме Кремль не демонструє готовність до переговорів, додаючи, що світова спільнота прагне якнайшвидшого завершення війни. Також він додав, що у ФРН не можуть назвати точну дату проведення наступної мирної конференції. 

"Очевидно, що ми маємо таку ситуацію в усьому світі, що насправді скрізь є відчуття, що ця війна повинна закінчитися якомога швидше", – заявив посадовець.

Читайте також: Шольц: Німеччина замовила для України додаткові 17 систем ППО IRIS-T

Нагадаємо, ZN.UA проводило опитування та задало українцям наступні питання: як вони оцінюють результати першого Саміту миру у Швейцарії, чи потрібно проводити другу конференцію та чи варто запрошувати на неї Росію. Про підсумки дослідження — у статті Тетяни Силіни "Другий Саміт миру. Чого від нього очікують українці та як оцінили перший".