UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц вважає, що Путін повинен був відвідати саміт G20

Та російський лідер цього не зробить, аби уникнути критики та незручних питань. 

Німецький канцлер Олаф Шольц вважає, що президент країни-агресора Владімір Путін повинен був відвідати саміт "Великої двадцятки" на Балі. Про це пише Spiegel. 

"Але тоді йому довелося б зіткнутися з усіма питаннями та усією критикою, яка була сформульована багатьма країнами світу. Напевно тому його тут немає", - коментує ситуацію Шольц. 

Він також зазначив, що відсутність Путіна не завадить іншим країнам критикувати РФ за її дії. Під час G20 держави все одно знову закликатимуть Москву вивести свої війська з України та створити передумови для реальних перемовин про мир. 

Читайте також: Сунак хоче притягнути режим Путіна до відповідальності і заявить про це на G20 – The Daily Telegraph

Нагадаємо, російський лідер Владімір Путін не відвідає саміт G20, замість нього РФ представить глава МЗС Сєргєй Лавров. А от президент України Володимир Зеленський підтвердив свою участь. Він зазначив, що позиція нашої країни буде змістовною та пообіцяв дати багато публічних відповідей.

Тим часом Politico пише, що президент Індонезії Джоко Відодо - цьогорічний господар саміту - закликає західних колег проявити "гнучкість" щодо Росії. Він це пояснює тим, що потрібно, аби G20 не перетворилося на G19.