UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль підготував подання на призначення Ляшка головою МОЗ

Один з народних депутатів опублікував уявлення.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прогнозовано внесе до Верховної Ради подання про призначення головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка міністром охорони здоров'я. Про це повідомив народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, опублікувавши відповідне представлення.

“На посаду голови МОЗ подають Віктора Ляшка за пропозицією фракції "Слуга народу", - написав Гончаренко.

Раніше повідомлялося, що у “Слузі народу” не вистачає голосів для призначення Віктора Ляшка міністром охорони здоров’я.

Водночас у своїй статті для ZN.UA Алла Котляр зазначила, що нинішній головний санлікар видається голові уряду Денису Шмигалю найбільш придатною кандидатурою. Адже він тихий, слухняний, без шлейфа негатива. Судячи з того, що Ляшко був у команді Супрун, для західних партнерів це буде означати продовження розпочатої нею реформи. Принаймні зберігатиметься видимість. Однак, як вказала авторка, після можливого призначення Ляшка істотних змін у сфері охорони здоров’я, швидше за все, не відбудеться. Правдою є також те, що до всіх факапів МОЗу має стосунок кандидат у нові міністри Віктор Ляшко.

Читайте також: За відставку Степанова голоси є, за призначення Ляшка - недостатньо

Напередодні Верховна Рада 292 голосами відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Він  обіймав посаду міністра охорони здоров’я з 30 березня 2020 року. Тоді Верховна Рада лише з другої спроби змогла проголосувати за його призначення.

Максим Степанов вважає, що політичні сили не вдоволені його "боротьбою за високі зарплати і соціальні гарантії медиків". Свою відставку він назвав "підкилимними іграми", які влаштували "політичні сили з низьким рейтингом".

Про те, що збилося всередині державної машини, яка так довго оберігала некомпетентного, але сильно амбітного міністра читайте у статті Алли Котляр "Нахабство – друге щастя".