UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль та Фіцо окреслили пріоритетні напрямки двосторонньої співпраці

Шмигаль та Фіцо провели першу розмову.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів першу розмову з новопризначеним прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Про це він повідомив у Telegram.

За словами Шмигаля, він повідомив словацького колегу про потреби України в інженерній техніці для гуманітарного розмінування, які виробляють словацькі компанії.

Читайте також: Прем’єр Словаччини Фіцо назвав війну в Україні "замороженим конфліктом"

"Окреслили пріоритетні напрямки двосторонньої співпраці: відновлення, енергетика, розвиток прикордонної інфраструктури", - озвучив основні питання розмови Шмигаль.

Щодо ситуації на кордоні прем'єр-міністр Словаччини запевнив, що проїзд першочергових вантажів здійснюється безперешкодно. 

"Обговорили формулу миру Президента Володимира Зеленського та підтримку Словаччиною її пунктів. Подякував Словаччині за послідовну підтримку європейської перспективи України. Очікуємо на позитивні рішення саміту лідерів ЄС цього місяця", - підсумував Шмигаль.

Як повідомлялося, словацькі перевізники почали з 1 грудня блокувати проїзд український грузовиків, через що наступного дня у черзі на в'їзд в Україну на словацькому кордоні перебували 955 вантажівок.