UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль провів переговори з главою МЗС Ламмі щодо ситуації в енергетиці та допомогу Великої Британії

Глава українського уряду повідомив, що Сполучене Королівство надаватиме нашій країні військову підтримку в розмірі три мільярди фунтів на рік.

Глава українського уряду Денис Шмигаль у середу, 11 вересня, зустрівся та обговорив із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі ситуацію в українській енергетичній сфері. Прем'єр-міністр подякував Ламмі та його країні за виділення на підтримку енергетики України 30 мільйонів фунтів, а також за надання ракет для ППО на суму 162 мільйонів фунтів.

"Завдяки підтримці партнерів ми відновлюємо знищене Росією та розбудовуємо децентралізовану генерацію. Британія допомагатиме в цьому напрямку. Акцентував увагу на 50 мільярдів доларів прибутків від заморожених російських активів, які G7 передасть Україні. Розраховуємо отримати кошти до кінця цього року", - зазначив Шмигаль у Telegram.

Читайте також: Велика Британія запровадила санкції через передачу Іраном балістичних ракет Росії: перелік осіб та структур

Він також наголосив, що наша країна очікує дозволу Сполученого Королівства завдавати ударів далекобійною зброєю по військових об'єктах на російській території. 

Українці, які розслабилися після декількох тижнів "цілодобового світла" та заспокійливих меседжів влади, зненацька відчули й підступність ворога, й вразливість систем життєзабезпечення. Знову думаємо про те, що буде, коли настане зима, та як узагалі її пережити. Як працює енергосистема, де її слабкі місця та як цьому зарадити, — пише в статті "Чи переживе зиму українська енергетична система?" директор Інституту міста Олександр Сергієнко.