UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль проігнорував зустріч з Разумковим і головами фракцій щодо тарифів

"Нарада" у Разумкова тривала "рекордні" 6 хвилин

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль проігнорував зустріч з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим і головами парламентських фракцій з питань тарифів, заплановану на 2 лютого.

Про це глава фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив в Telegram.

"Прем'єр-міністр не прийшов на зустріч з тарифів з главами фракцій, тому зустріч закрили", - написав депутат, додавши, що це було найшвидша нарада у спікера, зазначивши, що тривала воно близько 6 хвилин.

Читайте також: Лазебна назвала категорії населення, яким компенсується відміна пільгового тарифу на електроенергію

Нагадаємо, раніше парламент доручив Кабміну невідкладно внести зміни про збільшення соціальних нормативів розрахунку субсидій на використання газу, електроенергії, тепла, інших послуг. Також Кабміну доручено забезпечити спрощення доступу пенсіонерів, осіб з інвалідністю, безробітних до системи субсидій і передбачити забезпечення введення змінених норм розрахунку субсидій з 1 жовтня 2020 року, у відповідних постановах.

Раніше повідомлялося про те, що уряд підтримав рішення щодо компенсації за підвищення тарифів громадянам, які мають електроопалення. Загальна сума виплат має становити 1,4 млрд грн. Адже в кінці грудня 2020 Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп./КВт-год для населення на перші 100 кВт-година і встановив з 1 січня 2021 єдиний тариф для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт-година.

Водночас Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр