UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль про кадрові зміни: "Пропонуватиму нові кандидатури двох міністрів"

Денис Шмигаль не назвав імен кандидатів.

Найближчим часом прем’єр-міністр Денис Шмигаль пропонуватиме Верховній Раді кандидатури на призначення міністрів енергетики, а також освіти й науки. Про це очільник уряду заявив під час засідання уряду, однак імен кандидатів не назвав.

“Найближчим часом плануються нові призначення по декільком міністерствам. Для посилення нашої команди, зокрема Верховна Рада, ухвалила законопроект, який обмежує функціонал та роботу виконуючих обов’язки міністрів. І ми не можемо залишити такі важливі галузі як енергетика та освіта без повноцінного управління”, - заявив Шмигаль.

Тому, за словами прем’єра, він пропонуватиме кандидатури відповідних міністрів.

Читайте також: Рада розгляне призначення міністрів у четвер - Корнієнко

Як повідомляло ZN.UA, напередодні під час засідання фракції “Слуга народу” мала обговорити призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки, Юрія Вітренка - віцепрем’єром – міністром енергетики, Юлії Лапутіної - міністеркою у справах ветеранів.

Пізніше стало відомо, що Сергій Бесараб та Роман Абрамовський подали у відставку. Голова парламенту Дмитро Разумков дав доручення профільним комітетам розглянути питання їхнього звільнення вранці, 16 грудня.

Під час засідання 16 грудня Верховна Рада проголосувала за відставку Бесараба. Він написав заяву за власним бажанням.