UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль обговорив з президентом Туреччини головні сфери співпраці

Україна планує співпрацювати з Туреччиною в енергетичній, торговельно-економічній, оборонній і транспортній сферах.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в рамках дводенного візиту до Туреччини зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

За даними прес-служби Кабміну, під час зустрічі обговорювалися питання співпраці між країнами в різних сферах. Під час розмови з турецьким лідером Шмигаль відзначив важливість завершення переговорів щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

"З огляду на чинник сусідства і обсяги торгівлі між нашими країнами, Україна зацікавлена в укладенні амбітної, всеосяжної угоди для максимального використання її потенціалу", - заявив прем'єр.

В рамках візиту між Україною і Туреччиною підпишуть рамкову військову угоду, меморандум про наміри в області оборонно-промислових проектів і інші документи.

Читайте також: Ердоган заявив, що Туреччина разом з Росією буде контролювати перемир'ям в Карабаху

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ планують закупити п'ять нових безпілотників Bayraktar. На початку жовтня повідомлялося, що в планах Міноборони - закупівля від шести до 12 комплексів Bayraktar TB2, кожен з яких має чотири ударно-розвідувальних безпілотники.