UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль назвав головні завдання для дипломатів у роботі з партнерами

Ці задачі перегукуються з орієнтирами, які раніше озвучив Зеленський.

У середу, 2 серпня, в Закарпатській області почалася нарада з керівниками іноземних дипломатичних установ України, під час якої президент Володимир Зеленський озвучив п’ять орієнтирів для послів. Тепер прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram уточнив, які головні завдання стоять перед дипломатами в роботі з міжнародними партнерами.

"Дипломатія – важливий напрямок боротьби у повномасштабній війні. Завдяки роботі наших дипломатичних працівників ми залучаємо зброю для армії, кошти для фінансової та дипломатичної стійкості, допомогу для українців", – зазначив глава уряду.

За його словами, найважливіші завдання пов’язані з "формулою миру" Зеленського, посиленням безпеки, санкціями, економікою та підтримкою громадян.

Читайте також: Гарантувати Україні безпеку готові вже 12 країн-партнерів G7

Шмигаль, зокрема, указав на безсумнівну пріоритетність просування українських виробників. Ключовими напрямками прем’єр також вважає розширення логістичних коридорів і ліквідацію обмежень на експорт нашої аграрної продукції.

Увагу треба зосереджувати й на фінансовій підтримці з боку світу, на посиленні безпеки України, яка є "визначальним фактором" для повернення українців додому і забезпечення ними подальшого розвитку й відновлення країни.

"Санкційна політика й конфіскація російських активів. Маємо запровадити санкції проти російської атомної галузі та продовжити роботу з вилучення російських коштів на компенсацію завданих Україні збитків", – додав Шмигаль.

Він нагадав і про важливість роботи з партнерами перед наступною конференцією з відновлення в Німеччині, зокрема щодо патронату над нашими регіонами й конкретними проєктами відбудови.

Читайте також: Кулеба: Українські дипломати готуються до нового політичного сезону

"Усе це на порядку денному. Перебуваємо в постійній координації з дипломатами й нашими партнерами, аби підтримка України залишалася міцною та непорушною", – розповів прем’єр-міністр.

Раніше президент України Володимир Зеленський, зокрема, поставив завдання послам максимально обмежити виробничий потенціал Росії. На нараді він також заявив про наміри провести Глобальний саміт миру цієї осені.