UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шкіряк повідомив про затримання Мельничука патрульною поліцією

"Айдаре" у Facebook визнали факт відсутності техспаспорта і оформлення протоколу про порушення, однак спростували факт затримання.

Патрульна поліція Києва затримала народного депутата України Сергія Мельничука за відсутність техспаспорта, написав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в Facebook.

"Увага! Жорстко і безкомпромісно! Бійці патрульної поліції Києва на вул. Борщагівська 2-а затримали депутата-зрадника ВР Сергія Мельничука! Порушення за ст. 126 Купап України. Мельничук звично быковал і кричав, що він "особливий"... Не пройде! З новою поліцією "корочки" не проканають!", -- написав Шкіряк.

У свою чергу, в "Айдарі" на своїй сторінці Facebook визнали факт відсутності техспаспорта і оформлення протоколу про порушення, однак спростували факт затримання.

"В нормальному режимі був оформлений протокол про порушення. І, здавалося б, всі сторони готові були раз'їхатись, як один з "поліцаїв" зробив дзвінок "на верх" і історія раптом змінила тональність".

Після цього автомобіль Мельничука заблокували, а самого його спробували затримати, зазначила прес-служба батальйону.

"На думку Мельничука це явне перебільшення повноважень і відверта провокація народного депутата від Авакова".

3 червня Верховна Рада позбавила Мельничука депутатської недоторканності і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, проте відмовилася дати згоду на його затримання і арешт.

Основна стаття, яку інкримінують екс-командира батальйону "Айдар" Мельничуку, створення злочинної організації. Крім того, його звинувачують у створенні злочинної організації, викраденні, катуваннях та інших тяжких злочинах.

10 червня Генеральна прокуратура попросила суд обрати запобіжний захід для Мельничука у вигляді застави у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

16 червня за Мельничука внесли заставу. Прихильники народного депутата виплатили за нього 365 тисяч грн.