UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щоб Путін "зберіг обличчя": посол Польщі в Україні пропонує європейцям віддати РФ свої землі

Польща буде разом з Україною до перемоги.

Посол Польщі в Україні Бартош Цихоцький виступив з жорсткою критикою щодо пропозицій окремих європейських лідерів дати голові РФ Володимиру Путіну "зберегти обличча" за рахунок українських територій. Це він розповів у інтерв’ю для "Укрінформ".

"Мені здається, що Росія дуже свідомо і цілеспрямовано створила таку ситуацію, коли союзники тиснуть на нас з метою піти на поступки. Бо що для них Донецька чи Луганська області? Озвучувалися думки, що треба рятувати чиюсь? то обличчя. Так нехай віддають свої Бранденбург або Піренеї", - заявив Цихоцький. 

Посол запевнив, що Польща буде разом з Україною до перемоги і буде переконувати союзників у необхідності довгострокової підтримки. Однак він визнав, що у багатьох столицях Заходу не хочуть чути лідерів країн Східної Європи, а хочуть якнайшвидше "порозумітися" з керівництвом Росії.

Нагадаємо, західна преса стурбована, як допомогти Путіну "зберегти обличчя".

Зазначимо, що західні політики вже неодноразово заявляли про страх можливого втягування їх у війну з Росією і намагання "зробити все можливе, щоб цього не сталось". Однак кремлівські пропагандисти вже відверто починають розмови, що на Україні "РФ не варто зупинятись".