UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сепаратисти не будуть проводити другий етап "референдуму" на Донбасі

Остаточні результати "референдуму" у Донецькій області буде оголошено в понеділок, після 15:00.

"Донецька народна республіка" не буде проводити другий етап так званого "референдуму" про подальшу долю і статус Донецької області. Про це заявив Роман Лягін, називає себе "головою ЦВК ДНР".

"На цих вихідних нічого проводити не будуть, не готують ні бюлетені, ні організацію", - зазначив він.

Лягін також додав, що остаточні результати "референдуму" у Донецькій області буде оголошено сьогодні, після 15:00.

При цьому Лягін заявив, що інформація про те, що люди з команди "народного мера" Слов'янська В'ячеслава Пономарьова усунули його та ряд інших лідерів "ДНР" від керівництва "республікою", не є правдивою. "Я виконую свої функції у виборчій комісії, як і раніше", - додав він.

Раніше повідомляли про те, що 11 травня у Донецькій і Луганській областях сепаратисти провели так званий "референдум" про статус регіону. Такі опитування не визнає центральна влада. Крім того, про невизнання результатів референдуму заявили ОБСЄ, США, Німеччина і Франція, ЄС та інші цивілізовані країни.

МЗС України заявив, що проведення 11 травня інспірованого, організованого та фінансується Кремлем нелегітимного "референдуму" про статус Донецької та Луганської областей є юридично нікчемним.

Раніше сепаратисти заявляли про плани провести 18 травня другий етап "референдуму" і винести на нього питання приєднання до Росії. !zn

Читайте також:

Кремль очікує практичної реалізації результатів "референдумів" на Донбасі

В Маріуполі участь у псевдореферендумі взяли менше 5% виборців

У верхівці "Донецької народної республіки" стався переворот: влада захопили люди Стрєлка