UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ відкрила кримінальну справу відносно депутата ОПЗЖ

Кримінальне провадження відкрито за фактом публічних висловлювань Лесика.

Служба безпеки України СБУ відкрила кримінальне провадження відносно депутата і голови Харківської міської організації ОПЗЖ Андрія Лесика, який в ефірі "4 каналу" назвав революцію Гідності "збройним захопленням влади і переворотом", на що вказав депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин на своїй сторінці в Facebook.

"Андрій Лесик наговорив на публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, вчинені представником влади з використанням засобів масової інформації, покарання за які передбачено в ст. 109 КК до 5 років позбавлення волі", - написав Юрчишин.

Читайте також: Екс-чиновника Адміністрації президента України підозрюють у держзраді

Нагадаємо, в 2017 році Лесика заарештували за підозрою в державній зраді.

Лесику інкримінували ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади). Його також звинувачували в чиненні опору співробітникові СБУ при затриманні і нанесенні йому легких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 КК).

За даними слідства, будучи депутатом Харківської міськради, Лесик закликав до зміни кордонів України, пропонував блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися по місту військовим і поліції, а також провести незаконний "референдум" і не підкорятися вимогам законної влади.

Раніше повідомлялося про те, що депутата Євгена Шевченка, який підтримує режим Лукашенка, виключили з фракції "Слуга народу.

У березні партія "Європейська солідарність" виключила з фракції депутата Харківської обласної ради Олександра Дорошенка, який відмовився під час виступу на позачерговій сесії перейти на державну мову.