UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ: За останні дні знищено близько 30 озброєних бойовиків

За словами голови СБУ, ситуація у Донецькій і Луганській областях ускладнена тим, що люди, які там живуть, перебувають під серйозним інформаційним впливом і не довіряють до кінця зусиллям правоохоронних органів, СБУ та Міноборони.

За останні дні знищено близько 30 озброєних бойовиків. Про це повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко під час брифінгу у парламенті, де проходить закрите засідання за участю керівників силового блоку.

За словами голови СБУ, на боці незаконних злочинних збройних формувань, з якими українські силові підрозділи вступають у зіткнення в рамках антитерористичної операції, виступають іноземні військові.

втрати і серед наших бійців. Люди виконують свій обов'язок до кінця, але ведеться вогонь на ураження, використовуються іноземні військові з Російської Федерації, заїжджають з території Автономної Республіки Крим", - розповів Наливайченко.

КОкрім того, у сутичках з правоохоронцями беруть участь представники криміналітету.

"Ми доповіли сьогодні парламенту, що ситуація в Донецькій і Луганській областях є дуже важливою з точки зору того, що мирне населення, люди, які там живуть, перебувають під серйозним інформаційним впливом і не довіряють до кінця зусиллям правоохоронних органів, СБУ та Міноборони, які спрямовані винятково на ліквідацію терористів", - зазначив голова відомства.

За його словами, всі бойові дії, які відбуваються на Сході, проводять із максимальною стриманістю для того, щоб уникнути жертв серед мирного населення.

Окрім того, Наливайченко закликав громадян 9 травня утриматися від участі у масових заходах, де можливі провокації.

"Що стосується 9 травня - є багато питань. Підтверджуємо і просимо, що стосується громадської безпеки, заспокоїти людей і утриматися від участі у провокаційних заходах", - сказав Наливайченко, звертаючись до журналістів. !zn

Читайте також:

СБУ затримала помічника диверсанта "Абвера"

Антитерористична операція в Слов'янську: є поранені

Донецькі сепаратисти їздять на інструктажі до Москви і чекають підтримки з Криму: фрагменти листування