UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ взялася за сепаратистські заяви Криму про "захист Росії"

Кримінальне провадження через Генпрокуратуру доручено розслідувати цей злочин слідчому відділу управління СБУ в Автономній республіці Крим.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з підготовкою до посягання на територіальну цілісність України через події в парламенті Криму.

Як заявив на брифінгу начальник Головного слідчого управління СБУ Максим Ленко, виробництво розпочато на підставі заяви нардепа від "Батьківщини" Івана Стойка.

"За його заявою було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію щодо вчинення злочину, передбаченого ст. 15 і 110 КК України (підготовка до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Кримінальне провадження через Генпрокуратуру доручено розслідувати це злочини слідчому відділу управління СБУ в Автономній республіці Крим", - заявив Ленко.

Також він підкреслив, що поки рано говорити про якісь результати розслідування, додавши, що кримінальне провадження відкрито на підставі саме заяв народного депутата.

ТАКОЖ: Кримський парламент зібрався міняти Конституцію автономії і просити захисту у Росії

Як відомо, раніше на президії кримського парламенту було піднято питання про підготовку документів щодо створення робочої групи по внесенню змін до Конституції АР Крим та проведення загальнокримського опитування про статус Криму, а також про можливе звернення до Росії про "захист".

У свою чергу нардеп Микола Томенко заявив, що таким чином керівництво Криму фактическо початок політико-правову роботу щодо виходу зі складу України. У зв'язку з цим "Верховна Рада повинна розглянути питання про розпуск парламенту Криму", - заявив Томенко.

Разом з тим у "Свободі" заявили, що члени президії Верховної Ради Криму повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності за сепаратистські заклики. !zn