UA / RU
Підтримати ZN.ua

СБУ не перевіряла Гладкого перед призначенням начштабу Сил безпілотних систем – ЗМІ

До того, до СБУ не звертались із такими запитами.

Новопризначеного начальника штабу Командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого не перевіряла Служба безпеки України. Про це повідомило “Суспільне” з посиланням на коментар керівника пресслужби СБУ Артема Дехтяренка.

Як зазначили в СБУ, згідно із законодавством, начальника штабу командування СБС призначає міністр оборони за поданням головнокомандувача Збройних сил України. Крім того, до служби не звертались із запитами про перевірку Гладкого перед призначенням на нову посаду.

"Ця процедура не передбачає обов'язкових додаткових перевірок чи погоджень зі Службою безпеки України і є внутрішнім кадровим рішенням керівництва ЗСУ", — наголосили в пресслужбі СБУ.

Читайте також: Рада включила Сили безпілотних систем до окремих родів сил ЗСУ

Нагадаємо, 2 вересня на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки та розвідки головком Збройних сил України Олександр Сирський завив, що СБУ не мала претензій до призначення Романа Гладкого начальником штабу Командування Сил безпілотних систем. За його словами, командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський зазначив, що вважає Гладкого професійною людиною. Також Сухаревський додав, що не має жодних питань до нового начальника штабу.