UA / RU
Підтримати ZN.ua

Савченко "з задоволенням" готова повернути "Золоту зірку" Героя України

Щоправда вона хоче віддати її особисто в руки Порошенку.

Народний депутат Надія Савченко заявила, що готова повернути президенту Петру Порошенку орден "Золота Зірка" Героя України, який їй вручили після повернення з полону.

"Я віддам йому зірку Героя", - заявила Савченко в програмі "Право на владу" ефірі телеканалу "1+1" у ніч із четверга на п'ятницю, відповідаючи на запитання ведучої, чи готова вона віддати орден.

Савченко підкреслила, що зробить це з задоволенням, якщо зустрінеться з президентом, але до нього не так легко потрапити".

Зазначимо, що вищу державну нагороду – орден "Золота Зірка" Героя України . Порошенко вручив Савченко в травні 2016 року.

У четвер, 15 березня, генеральний прокурор України Юрій Луценко подав у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Надії Савченко.

Надію Савченко підозрюють у причетності до "справи Рубана". Керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорське" в четвер, 8 березня. Під виглядом переселенця він намагався провезти на підконтрольну Україні територію партію зброї, захованого в меблів. Його підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду і вбивства депутатів та інших державних діячів.

Очікується, що питання зняття депутатської недоторканності та надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності стосовно народного депутата Надії Савченко Верховна Рада розгляне наступного четверга, 22 березня.

Сама Надія Савченко повідомила, що вона не готується до "нового терміну" в Україні, маючи на увазі ув'язнення, а також, що уся ця справа готувалася виключно з метою зачепити саме її.