UA / RU
Підтримати ZN.ua

Савченко вважає свій закон ідеальним і пропонує переписати інші

Народний депутат пропонує засуджувати злочинців на триваліший термін.

Народний депутат від "Батьківщини" Надія Савченко не вважає необхідним скасовувати або змінювати свій закон, за яким 1 день попереднього ув'язнення зараховується як 2 дні позбавлення волі із строку покарання.

"Закон є ідеально правильним... Я збираюся вносити інші закони та зміни у саму систему ", – заявила Савченко на прес-конференції в Києві, передає "Українська правда".

"Для того, щоб не виходили раніше злочинці (засуджені) за тяжкі злочини, треба переписати закони, щоб їх засуджували на довше. Не потрібно змінювати сам закон, а треба міняти систему", – запропонувала Савченко

У листопаді 2015 року Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу, згідно з якимпопереднє утримання зараховуватимуть за два роки у колонії (так званий "закон Савченко").

Законодавча ініціатива Савченко піддалася жорсткій критиці з боку Генпрокуратури та поліції.

Голова НПУ Хатія Деканоїдзе в інтерв'ю DT.UA зазначила, що через закон Савченко відбувається велика біда. "Шість тисяч осіб вже вийшли з ув'язнення. 90% цих людей - досить вагомі в кримінальному світі люди, які скоїли тяжкі злочини. Потрібно вносити зміни в цей закон", - підкреслила Деканоїдзе.