UA / RU
Підтримати ZN.ua

Савченко виступила за амністію бойовиків "ЛНР" та "ДНР"

Воюючі проти України росіяни потрапили під вплив кремлівської пропаганди, вважає народний депутат.

Народний депутат Надія Савченко виступила за дипломатичне врегулювання конфлікту в Донбасі та повну амністію для воюючих проти України бойовиків за підсумками кофнлікту, крім їх ватажків, та осіб, причетних до скоєння військових злочинів. Відповідну заяву вона зробила в інтерв'ю для українського блогера, бійця ВСУ Олени Білозерської.

"Противника можна переконати, тому що ми з ним однієї крові приблизно, і те, що їм зараз "Русский мир" в голову вбили – це така справа. Ми з ними можемо навчитися говорити", - заявила вона.

За словами Савченко, багато з терористів потрапили під вплив російської пропаганди. "Там багато хлопців дурних таких, які прийшли для того, щоб "популять", - зазначила депутат.

Говорячи про перспективи визволення українських військовополонених, Савченко в черговий раз підкреслила, що з лідерами терористів можна вести переговори.

Ватажки … Плотницький, я тобі скажу, не такий поганий. У плані того, що ти потрапила до нього в батальйон, і він тримає без цього насильства, без кривавої дикості. Він якось тримав батальйон. Я не знаю, який Захарченко, але я думаю, що говорити з ним все одно потрібно. Там сидять наші хлопці. Якщо ми зараз будемо говорити, що ми вас уб'ємо, то вони повбивають наших. Тому треба думати, що ти говориш, думати, що робиш", - сказала Савченко.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко вважає, що Києву потрібно безпосередньо розмовляти з представниками так званих "ДНР" та "ЛНР". На пропозицію ведучого передачі "Ранок з Матвієм Ганапольським" назвати три перші кроки, які потрібно зробити, щоб повернути контроль над Донбасом, Савченко відповіла наступне: "Перше, продовжити санкції проти Росії, тому що вона ще не зрозуміла, що їй потрібно піти. Друге, вийти на прямий зв'язок без Мінських домовленостей з "ДНР" і "ЛНР". Вийти на внутрішню зв'язок без третьої і четвертої сторони", - підкреслила вона.

Савченко, утримувана в російській в'язниці близько двох років, повернулася в Україну 25 травня після обміну на ГРУшників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова. 27 травня вона відвідала будівлю Верховної Ради, побачила свій робочий кабінет та ознайомилася з необхідними для парламентарія робочими моментами.

27 травня вона дала в Києві прес-конференцію, на якій розповіла про свої плани. Зокрема, вона заявила, що готова стати президентом, якщо народ попросить.