UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції призупиняють російський наступ в Україні — чиновник Пентагону

Росія зазнає невдач на полі бою та зазнає внутрішніх невдач вдома.

За оцінкою США, російське просування на Сході та Півдні України сповільнилось до повзучого, зупиняється в деяких місцях, або навіть відкочується назад, зокрема на Херсонщині. Про це на брифінгу у Пентагоні повідомив високопоставлений чиновник Міністерства оборони.

«Росія зазнає невдач на полі бою та зазнає внутрішніх невдач вдома», — сказав чиновник, маючи на увазі дії застосованих до РФ санкцій з боку США та Європи.

Так, він зазначив, що великі російські державні компанії вже втратили 70-90% своєї ринкової капіталізації, близько 1000 транснаціональних компаній призупинили роботу в Росії, інфляція зростає до 20%, а фондовий ринок втратив третину вартості.

Водночас, представник Пентагону повідомив, що Рада національної розвідки оприлюднила «жахливий звіт», в якому йдеться про щонайменше 18 так званих фільтраційних таборів, де українці піддаються нелюдським умовам, включаючи жорстоке поводження і, в деяких випадках, страти.

Читайте також: Кулеба та Блінкен обговорили способи поразки РФ у війні проти України

Втім, ЗСУ ефективно відбивають атаки ворога і витісняють його з української землі.

«Навіть коли Росія лякає, навіть коли погрожує українському народу, українці продовжують сміливо наступати. Вони надзвичайно використовують обладнання на суму 8,2 мільярда доларів, яке ми надали, на даний момент», – сказав чиновник і анонсував черговий пакет допомоги у сфері безпеки, який задовольнить потреби української армії.

Як повідомлялось, координатор ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі також анонсував новий пакет військової допомоги Україні.