UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції мають бути готові до негайного введення у разі вторгнення Росії в Україну — Джонсон

Британський прем'єр та німецький канцлер узгодили позиції щодо ситуації біля кордонів України.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон провів телефонні переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцем щодо ситуації в Україні, повідомляє сайт британського уряду.

Джонсон поінформував канцлера Шольца про його переговори з президентом Зеленським та президентом Путіним цього тижня.

Лідери погодилися з необхідністю діалогу із Росією. Було ухвалено спільне рішення використати всі доступні дипломатичні канали, щоб покласти край нинішній напруженості.

Прем'єр-міністр Британії Джонсон та канцлер Німеччини Шольц наголосили на необхідності того, щоб союзники донесли до Росії чіткий і послідовний сигнал, у тому числі про наслідки можливого російського вторгнення в Україну.

Джонсон і Шольц домовилися продовжити роботу разом з іншими міжнародними партнерами над всеосяжним пакетом санкцій.

Британський прем'єр наголосив, що ці санкції мають бути готові до негайного набуття чинності у разі вторгнення Росії в Україну.

 

Прем'єр Британії Борис Джонсон після свого візиту до Києва та спілкування з президентом Володимиром Зеленським опублікував відеоролик на підтримку України.

Читайте також: Українці боротимуться до останньої краплі крові — Джонсон

Борис Джонсон на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Росія загрожує не лише Україні. Її війська та пряма заява про можливість нападу загрожують усій Європі та її архітектурі безпеки.