UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції - єдиний варіант змусити Росію припинити агресію проти України - Резніков

Війна повинна стати дуже дорогою для Росії

Єдиним варіантом змусити Росію припинити збройну агресію проти України є посилення санкцій з боку світової спільноти.

Про це, заявив перший заступник глави української делегації в ТКГ віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі каналу «Україна 24», передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні єдиним варіантом є політико-дипломатичний. Це посилення режиму санкції з боку всіх країн: і європейських, і Сполучених Штатів, і Канади, і Австралії, і інших, які підтримують Україну і чітко підтверджують, що вони поважають наш суверенітет і територіальну цілісність... Щоб Російської Федерації ця війна перестала бути вигідною", - сказав Резніков.

На нарощування військової присутності Росії поблизу українських кордонів відреагували в США. Вашингтон стурбований такими діями російської армії.

У Кремлі ж заявили, що стягування російських військ до кордону з Україною не повинно нікого турбувати.

При цьому українська сторона в ході переговорів ТКГ планує запропонувати введення в Донбасі "пасхального перемир'я", розповів глава делегації Леонід Кравчук.

З 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, в черговий раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

3 березня пропагандистські ЗМІ ОРДО поширили заяву так званої «народної міліції» "ДНР" щодо отримання дозволу на ведення "превентивних вогню на придушення і знищення вогневих точок ВСУ".

За час перемир'я в зоні ООС загинули 29 українських військових, понад 60 бійців були поранені.

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук синхронно заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли, і перемир'я в Донбасі фактично не діє. Дії РФ в Києві розцінюють як тиск на ТКГ і зрив Мінських домовленостей.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба зазначає, що нинішня ескалація з боку Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях є найбільш системною і масштабною за останні роки.

Глава Пентагону Ллойд Остін запевнив міністра оборони Андрія Тарана, що США будуть підтримувати Україну.