UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Самопоміч" умовила Павленка піти у відставку та вирішила висловити недовіру Кабміну

Міністр агрополітики взяв участь у вечірньому засіданні фракції.

Парламентська фракція "Об'єднання "Самопоміч" прийняла рішення відкликати міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка з Кабінету міністрів, а також висловити недовіру уряду. Про це голова фракції Олег Березюк повідомив "Українській правді" в ніч на 28 січня.

"Ми вдячні міністру за його діяльність і за його якісні дії, зокрема, в частині дерегуляції АПК, але в умовах, що склалися, ми вирішили відкликати його з уряду. Ми також вирішили озвучити недовіру до уряду і вважаємо доцільним сформувати новий уряд з новим прем'єром", − підкреслив політик.

Він також запевнив, що Павленко прислухався до аргументів фракції та погодився з її вимогами.

Березюк озвучив позицію фракції щодо необхідності укладення нової коаліційної угоди.

"Ми закликаємо коаліцію спільно відкоригувати та підписати коаліційну угоду, яка б відображала нові умови роботи. Це все має бути, щоб відновити довіру до влади і запобігти дестабілізацію в країні і проведення нових виборів. Цього допустити не можна", − підсумував депутат.

Цю інформацію також підтвердила прес-служба партії.

Як повідомляє LB.ua, депутати фракція шість годин обговорювала відставку Павленка. Депутати проголосували "за", прибічники відкликання міністра набрали на два голоси більше від опонентів.

Читайте також: "Когалимавіа" вимагатиме від Єгипту компенсацію за теракт на борту A321

22 січня фракція "Об'єднання "Самопоміч" заявила про відкликання з Кабмина призначеного за її квотою міністра аграрної політики і продовольства Павленка.

Пізніше голова фракції Олег Березюк прокоментував рішення про відкликання Павленко: "Він хороший міністр, ми ним задоволені, але мова йде про політичну відповідальність за розвиток країни. Він був повідомлений про таке рішення фракції".

Увечері того ж дня Павленко повідомив, про те, що партія не вела з ним консультацій про можливість відставки.

"Я не є членом жодної партії та не входжу ні в які партійні органи. У мене немає ніяких кулуарних зобов'язань. У мене тільки одна політика – аграрна", − заявив міністр.