UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саміт Україна-ЄС відбудеться у вересні

Рішення про перенесення дати саміту прийняли за підсумками консультацій між Порошенком, Туском та Юнкером, повідомив Костянтин Єлісєєв.

Вісімнадцятий саміт Україна-ЄС, проведення якого спочатку запланували на 19 травня, перенесли на вересень для забезпечення його найбільшої результативності, заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Підтверджую, що за спільною домовленістю президента України, голови Європейської ради Дональда Туска та Європейської комісії Жана-Клода Юнкера прийнято зважене та прагматичне рішення щодо перенесення вісімнадцятого саміту Україна-ЄС з 19 травня на вересень", - цитує слова посадовця "Українська правда".

За словами Єлісєєва, нова дата проведення саміту буде остаточно узгоджена в червні, в ході зустрічей президента України з лідерами ЄС у Брюсселі.

Раніше спеціальний кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі Рікард Йозвяк повідомив, що саміт перенесли, тому що Українському уряду необхідно більше часу для проведення реформ.

Нагадаємо, що саміти Україна-ЄС зазвичай проводяться щорічно. 17-й саміт відбувся в Києві у квітні 2015 року. За підсумками саміту президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв, що більше відстрочки виконання угоди про асоціацію Україна-ЄС не буде.

У 2012 році ЄС відмовився проводити саміт з Україною і переніс його на лютий 2013 року. В лютому 2014 року саміт також не відбувся через революцію в Україні.