UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сакварелідзе розповів, як прокурори пишуть президенту доноси на Луценка

Колишній заступник Шокіна підтримує ідею призначення головою ГПУ "позасистемної" людина.

Колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе в цілому позитивно оцінює ідею призначити голови фракції БПП Юрія Луценка головою ГПУ.

Про це Сакварелідзе заявив в ефірі телеканалу "112. Україна" увечері в середу, 13 квітня.

"Я не маю нічого проти цих законодавчіх змін, оскільки те, що сьогодні відбувається в Генпрокуратурі, треба змінювати хірургічно. Хірургічно цю ситуацію може змінити тільки людина не з системи", – зазначив колишній заступник глави ГПУ.

Сакварелідзе також позитивно оцінив Луценка як потенційного генпрокурора, додавши, що не може дати йому об'єктивної характеристики, оскільки їх пов'язують дружні стосунки.

За словами Сакверелидзе, "стара гвардія" прокурорів незадоволена вірогідним призначенням Луценка, так як не хочеь змін системи.

"Вони не розуміють функції прокуратури і пишуть колективні доноси президенту на ще не призначеного Юрія Луценка", – додав екс-прокурор.

Нагадаємо, 12 квітня представник президента України в парламенті Степан Кубів вніс на розгляд Ради проект закону №4379 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо діяльності Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань", який дозволить претендувати на посаду генпрокурора особам, не мають прокурорського стажу та юридичної освіти. За даними ZN.UA, законопроект "виписаний" під кандидатуру Луценка.

Як повідомлялося раніше, голова фракції БПП в парламенті Юрій Луценко заявив про свою готовність очолити Генрпокуратуру України, якщо відповідна пропозиція буде представлена президентом, а депутати внесуть необхідні для даного призначення законодавчі зміни.