UA / RU
Підтримати ZN.ua

Садовий назвав актуальним пропозицію обміняти Медведчука на українських в'язнів Кремля

Мер Львова відреагував на кримінальне провадження, яке суд зобов'язав прокуратуру зареєструвати за позовом члена проросійської "Опозиційної платформи – За життя".

Міський голова Львова Андрій Садовий підтвердив свою позицію щодо гіпотетичного обміну лідера проросійської "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука на українських в'язнів Кремля.

"Я дійсно пропонував обміняти Медведчука на наших військовополонених. В принципі, моя пропозиція актуальна досі - багато наших заручників залишаються в російських тюрмах", - написав Садовий на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 26 листопада.

Так мер Львова відреагував на рішення Печерського суду, який зобов'язав Генпрокуратуру зареєструвати кримінальне провадження що Садового.

"Символічно, що це рішення було прийнято 21 листопада, в день початку Революції Гідності. Саме 21 листопада мені вручили підозру. Цікавий збіг. Я ось думаю, а вся ця нечисть не знає інших дат?", - додав Садовий.

Як повідомлялося, 21 листопада Печерський суд Києва задовольнив позов члена парламентської фракції "Опозиційної платформи – За життя" Василя Німченка і зобов'язав Генпрокуратуру розслідувати публічний заклик Андрія Садового обміняти Віктора Медведчука на полонених моряків. Підставою для позову став відеоролик, який ексголова "Самопочі" розмістив на Youtube в грудні минулого року. Позивач побачив в діях Садового ознаки замаху на підбурювання до торгівлі людьми.