UA / RU
Підтримати ZN.ua

Садовий звинуватив виборчком Львова у бажанні сформувати міськраду «без голови»

У такому форматі рада може пропрацювати декілька тижнів.

Переобраний мером Львова Андрій Садовий заявляє, що міська виборча комісія потайки ухвалила рішення, що дозволяє сформувати нову міську раду до того, як міський голова отримає повноваження. За його словами, у такому «обезголовленому» вигляді міськрада може працювати декілька тижнів.

«Цієї ночі відбулась нечувана річ, яка має на меті узурпувати владу в місті, попри волевиявлення львів’ян. Міська виборча комісія ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3-го грудня на 24-те листопада. Хоча попередньо та ж ТВК призначила засідання на 3 грудня, щоб провести присягу і депутатів, і міського голову одночасно», - пише він у Facebook.

З приведенням до присяги нової ради попередній голова втратить повноваження. Однак  нового мера привести до присяги так швидко не зможуть – після виборів законом передбачений час на підрахунок голосів, потенційні скарги та позови.

«Тому нова рада запрацює без нового голови. Рада в такому напівлегітимному стані може діяти кілька тижнів, обирати керівні органи: президію, секретаря-в.о.міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення – бюджет, майнові питання тощо», - додає він.

На думку Садового, рішення ТВК є абсолютно незаконним, оскільки виборчий процес депутатів до Львівської міської ради завершився 19 листопада і жодних рішень щодо цього комісія ухвалювати не має права.

«Будемо оскаржувати його у всіх можливих інстанціях. Всі депутати, які візьмуть участь в цій афері, заплямують свою репутацію назавжди», - підсумував він.

Цієї ночі відбулась нечувана річ, яка має на меті узурпувати владу в місті, попри волевиявлення львів‘ян. Міська...

Опубликовано Андрій Садовий Понедельник, 23 ноября 2020 г.

Читайте також: У боротьбі за Львів зійшлися інтереси Садового і бенефіціарів «Свободи» та «ЄС»

22 листопада у низці міст України відбувся другий тур місцевих виборів. Явка в другому турі становила 30,35% в першому – 34,41%. Порівняно з першим туром, явка впала в усіх містах, окрім Львова – там вона, навпаки, зросла.

Андрій Садовий очолює Львів з 2006 року. У 2020 році він балотується на посаду мера вчетверте.

Докладніше про ситуацію, що склалася в місті перед місцевими виборами, читайте у спецпроєкті ZN.UA «Країна по поличках. Львів».