UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі зробив своїм партнером по Офісу простих рішень і результатів мільярдера з Казахстану

У сферу відповідальності нового партнера будуть входити підвищення ефективності процесів забезпечення реформ і законопроєктів

Екс-президент Грузії, голова виконкому Нацради реформ України Михайло Саакашвілі, який заявив про намір створити міжнародне бюро з реформ для всіх країн пострадянського простору, представив свого офіційного партнера з цього почину - казахського бізнесмена Маргулана Сейсембаєва.

"Маргулан, без перебільшення, - видатна особистість. Звичайний хлопець з одного з тисяч сіл Казахстану зміг створити величезну бізнес-імперію, стати мультимільйонером і увійти в ТОП-50 списку" Форбс "... Останні роки Маргулан активно зайнятий громадською діяльністю, зокрема питаннями реформування країн пострадянського простору. Сьогодні я з радістю хочу повідомити, що Маргулан Сейсембаєв стає моїм офіційним партнером в діяльності Офісу простих рішень і результатів ", - написав Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook.

За словами політика, в сферу відповідальності Сейсембаєва входитимуть підвищення ефективності процесів забезпечення реформ і законопроектів, а також вся міжнародна діяльність Офісу.

Сам Сейсембаєв повідомив, що не покидає Казахстан і буде працювати на обидві країни: "Відтепер я партнер Міхеїла Саакашвілі і буду чинити йому всіляку підтримку і працювати з ним на благо і на майбутнє України! Я не покидаю Казахстан. Я буду працювати на обидві країни".

Маргулан Сейсембаєв - засновник компанії, що управляє Seimar Investment Group. Він бере участь в структурах групи венчурних фондів Asadel Group (Сінгапур), де партнером, разом з американським і іспанським колегами, є його брат Ерлан Сейсембаєв.

Член ради піклувальників Almaty Management University, засновник благодійного фонду Seimar Social Fund, ініціатор і керівник експедиційної команди Nomad Explorer.

Станом на 2019 рік він №33 в списку найвпливовіших бізнесменів Казахстану за версією журналу Forbes.

За словами Сейсембая, за рік він заробив більше мільярда доларів після сплати податків.

Нагадаємо, на своєму посту Саакашвілі перебуває з 7 травня, коли президент України Володимир Зеленський підписав указ про його призначення. Тобто він знаходиться на своїй посаді більше 90 днів.

За цей час він двічі провокував дипломатичний скандал з Грузією своїми заявами. Також Саакашвілі відкрив Офіс швидких рішень в Києві та Одесі.

При цьому команда Саакашвілі отримала апартаменти в розкішному БЦ "Парковий". Саакашвілі назвав своє місце роботи "Офісом простих рішень і результатів".

До того ж в Грузії Саакашвілі перебуває в розшуку. Влітку 2018 Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до шести років в'язниці за перевищення службових повноважень. Зокрема, суд визнав його винним у тому, що будучи президентом країни, він наказав побити члена парламенту, бізнесмена Валерія Гелашвілі. Через кілька місяців Саакашвілі також визнали винним у злісному перевищенні повноважень на посаді президента і засудили до трьох років в'язниці.

Відзначимо, що 27 серпня Саакашвілі написав в Facebook, що повертається в Грузію, президентом якої він був в 2004-2013 роках. Правда глава грузинського Мін'юсту Теа Цулукіані заявив, що в Грузії Саакашвілі чекає в'язниця.