UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі заявив про викрадення українського паспорта

Екс-голова Одеської обласної державної адміністрації звинуватив у крадіжці поліцію, яка нібито забрала документ під час обшуку автобуса.

Лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Михеіл Саакашвілі заявив про те, що українські правоохоронці нібито забрали його паспорт під час обшуку в автобусі, на якому він їхав через українсько-польський кордон.

"Я вчора перейшов польський кордон з легальним українським документом, поляки проштампували, прийшов до українців, як передбачає закон, віддавав паспорт, щоб вони відмовили або прийняли, а вони сказали: "Ми ваш паспорт брати не будемо", - сказав Саакашвілі на брифінгу у Львові

Він зазначив, що також пропонував співробітникам Держприкордонслужби України прийняти від нього заяву з проханням про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту.

"Коли люди, не питаючи мене, внесли мене на руках в Україну, я залишив паспорт в автобусі. Прийшла поліція, обшукала автобус і вкрала мій паспорт. Зараз паспорт у них", – зазначив політик.

Він додав, що представники спецслужб обшукали автобус, після чого паспорт зник, і запропонував ЗМІ "робити з цього висновки самим".

Читайте також: Порошенко прокоментував прорив Саакашвілі через український кордон

Нагадаємо, 26 липня в Державній міграційній службі України повідомили про те, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеіла Саакашвілі громадянства. Приводом для рішення став той факт, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті про те, що перебуває в розшуку на батьківщині.

Саакашвілі повідомив про наміри боротися за громадянство і повернутися в Україну на законних підставах.

10 вересня відправлення поїзда "Перемишль-Львів-Київ", в якому знаходився Саакашвілі, з Польщі було заблоковано. Політик прийняв рішення пересісти на автобус і перетнути кордон у пункті пропуску "Шегині". Близько 20:00 група підтримки Саакашвілі прорвала кордон прикордонників і провела його через кордон.

Адвокат Саакашвілі повідомив про те, що позов до Вищого адміністративного суду України про незаконність позбавлення його підзахисного українського громадянства буде поданий найближчим часом.