UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі заявив про відмову ДМС розглядати запит про надання йому політичного притулку

Політик готує судовий позов про відновлення українського громадянства.

Колишній голова Одеської облдержадміністрації та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі повідомив, що Державна міграційна служба досі не розглянула його запит про надання політичного притулку.

Про це політик заявив на прес-конференції в Києві в п'ятницю, 13 жовтня, повідомляє "Українська правда".

Саакашвілі стверджує, що в службі "відмовляються реагувати" на його запит, а встановлені строки його розгляду вже минули.

Екс-голова Одеської ОДА нагадав, що готується подавати судовий позов про відновлення українського громадянства.

Він також розповів про підготовку акції 17 жовтня під стінами Верховної Ради з вимогами проведення реформи виборчої системи, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду. Саакашвілі не виключив, що акція може стати безстроковою, якщо депутати не виконають озвучені вимоги.

Крім "Руху нових сил" в акції візьмуть участь представники партій "Самопоміч", "Демальянс", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Свобода", "Національний корпус", "Справедливість" та "Народний контроль", а також представники громадських організацій.

Нагадаємо, 10 вересня позбавлений українського громадянства екс-губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі і його прихильники прорвали кордон силовиків на кордоні з Польщею.

Мостиський районний суд Львівської наклав на Саакашвілі адміністративне стягнення у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів громадян (3400 грн) в адміністративній справі про незаконне перетинання українського кордону.

29 вересня захист Саакашвілі подав апеляційну скаргу на рішення Мостиського райсуду.

Після "прориву" кордону Саакашвілі попросив політичного притулку в Україні.

ДПСУ вручила адмінпротоколи трьом народним депутатам–учасникам "прориву", в тому числі, лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко.