UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі провів антикорупційний форум у Харкові

У 40-хвилинному виступі на антикорупційному харківському форумі Саакашвілі жодного разу не згадав про Кернеса і корупцію в місті.

У понеділок, 18 січня, голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі та ініціатор антикорупційних зібрань відкрив антикорупційний форум у Харкові.

Саакашвілі зазначив, що термін "корупція" для українських реалій - занадто "поетичне слово".

"Це не корупція, корупція це занадто поетичне слово для цього, це злодійство і бандитизм", - сказав він.

Саакашвілі з трибуни харківського Антикорупційного форуму оголосив про початок збору підписів за зміну виборчої системи в Україні.

"Наш рух збере мільйон підписів по всій Україні. За те, щоб змінити правила гри, повністю поміняти виборчу систему, щоб олігархи і корупціонери перестали купувати собі місця у владі", - заявив він.

За словами Саакашвілі, він не є прихильником проведення третього Майдану.

"Треба позбутися людей у ​​владі, які не люблять цю країну. Але якщо вони нас звинуватять, що підписи сфабриковані, ми приведемо в квартал Печерська цей мільйон чоловік. Ми скажемо: ми прийшли, час все міняти", - зазначив голова Одеської ОДА.

Напередодні Саакашвілі в Facebook розповсюдив інформацію, що для участі в антикорупційному форумі в Харкові зареєструвалися понад 3000 осіб.

"Вже завтра, 18 січня, відбудеться третій антикорупційний форум у Харкові (вулиця Академіка Павлова, 271," Радмір Експо-Холл "). На даний момент зареєстровано більше 3000 учасників", - написав голова Одеської ОДА.

Варто відзначити, що це вже третій за рахунком антикорупційний форум, ініційований головою Одеської ОДА: перші два відбулися в грудні в Одесі та Києві.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі хоче зібрати форум, щоб "не дати спуску" корупціонерам у владі.

Примітно, що активність Саакашвілі з проведення антикорупційних заходів посилилася після скандалу, що прогримів на засіданні Нацради реформ. 14 грудня очільник МВС Арсен Аваков влаштував перепалку з Саакашвілі і хлюпнув йому водою в обличчя.