UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі прибув до пункту пропуску "Шегині"

У Перемишлі політик пересів з поїзда на автобус.

Колишній голова Одеської облдержадміністрації та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі повідомив про наміри перетнути українсько-польський кордон через автомобільний пункт пропуску "Шегині" у Львівській області.

Саакашвілі і супроводжуючі його особи залишили швидкий поїзд "Інтерсіті" "Перемишль-Львів-Київ", відправлення якого з Польщі було заблоковано.

"Вони дуже сподіваються, що я сьогодні не доїду до України, що ми сидітимемо на території Польщі, й у них не буде проблем. Ми проконсультувалися... ми пропонуємо разом їхати на автобусі ще раз до Краковця. Я не зроблю такого подарунка Порошенку, щоб я не прибув на український кордон і не поспілкувався з прикордонниками", – заявив екс-президент Грузії журналістам на пероні в Перемишлі. Пізніше стало відомо, що він поїде на автобусі у "Шегині".

Близько 18:00 автобус прибув до пункту пропуску і став на паспортний контроль з польської сторони.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Світлана Заліщук повідомила, що поліція в Шегинях переписує номери автомобілів активістів, які мають намір зустрічати Саакашвілі. Крім того, за її словами, на кордоні дуже погано працюють мобільний зв'язок та інтернет.

"Кілька кафе в Шегинях оперативно закриті для ускладнення перебування людей поблизу кордону. Ціла армія прикордонників, СБУшників і поліції, які змінюють локацію у залежності від інформації, яка надходить з-за польського кордону. Традиційні вкидання, що "їдуть хлопці з "Донбасу" із зброєю, буде кров, краще розходьтеся", - написала політик на своїй сторінці в Facebook в неділю ввечері, 10 вересня.

Нагадаємо, 26 липня в Державній міграційній службі України повідомили про те, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеїла Саакашвілі громадянства. Приводом для рішення став той факт, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті про те, що перебуває в розшуку на батьківщині.

Перебуваючи у США, Саакашвілі повідомив про наміри боротися за громадянство і повернутися в Україну на законних підставах. У суботу, 9 вересня, політик разом із сином виїхав з Польщі в Україну.

Вранці у неділю, 10 вересня, Саакашвілі прийняв рішення їхати в Україну на поїзді, разом із народними депутатами та активістами, які підтримують його. Дане рішення Саакашвілі пояснив "бажанням уникнути провокацій на кордоні".