UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі повідомив про плани в разі позбавлення українського громадянства

Екс-глава Одеської ОДА прокоментував цю можливість перед тим, як Порошенко підписав відповідний указ.

Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що не збирається залишати Україну в разі позбавлення його українського громадянства.

"Сидітиму в Києві без громадянства. Просто ходитиму по Майдану. Я живу тут неподалік", – повідомив політик в інтерв'ю виданню "Новое время" перед тим як стало відомо, що його позбавили громадянства.

За словами Саакашвілі, він знімає житло на одній з вулиць, що виходить на Майдан Незалежності, але вже восени планує звідти з'їхати.

"Подивимося, може щось маленьке тут куплю. Нам вдалося продати одну з квартир у Грузії", – пояснив він.

Нагадаємо, 26 липня в Державній міграційній службі України повідомили, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеїла Саакашвілі громадянства. Підставою для рішення стало те, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті, що перебуває в розшуку на батьківщині.

Запит до Генпрокуратури з приводу українського громадянства Саакашвілі направив депутат від "Радикальної партії Андрій Лозовий, а ГПУ відправила його до ГМС.

Саакашвілі отримав громадянство України за указом президента України Петра Порошенка 30 травня 2015 року. У той же день Саакашвілі був призначений головою Одеської облдержадміністрації.

7 листопада 2016 року Міхеїл Саакашвілі оголосив, що прийняв рішення піти у відставку з посади голови Одеської обласної державної адміністрації. Говорячи про причини свого рішення, Саакашвілі виступив з критикою президента України Петра Порошенка. Президент прийняв відставку Саакашвілі 9 листопада.

У липні 2017 року Міністерство юстиції України провело реєстрацію зміни назви політичної сили "Рух нових сил" на "Рух нових сил Михеїла Саакашвілі".