UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі похвалив дніпропетровський досвід боротьби з Путіним

Події в Дніпропетровську мають вирішальне значення не тільки для України, але і для всієї Європи, впевнений Саакашвілі.

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі високо оцінив діяльність керівництва Дніпропетровської області в ситуації, що склалася на сході України.

"Зараз у всьому світі говорять про те, як мрії Путіна розбилися на не такому великому, не надто укріпленому, досить вразливому місті - Дніпропетровську. Виявилося, що у вашому місті Путін не зміг реалізувати свій сценарій", - сказав екс-президент Грузії.

"Я приїхав у ваше місто тому, що події, що відбуваються в Дніпропетровську, мають вирішальне значення для української державності, майбутнього країни. Те, що ви змогли запобігти екстремізм, зупинити людей, які бажають розвалу України, нейтралізували іноземну підривну роботу, те, що у вашому місті створили новий прототип армії, підтверджує факт, що Дніпропетровськ став центром України. У керівників вашої області є сили і бажання проводити реформи. Я думаю, що події в Дніпропетровську мають вирішальне значення не тільки для України, але і для усієї Європи", - сказав Саакашвілі на прес-конференції в Дніпропетровську.

У рамках візиту екс-президент Грузії зустрівся з керівництвом Дніпропетровської обласної ради та представниками обласної держадміністрації, зокрема, губернатором Дніпропетровщини Ігорем Коломойським. Він також планує відвідати один із блокпостів, щоб поспілкуватися з бійцями, що захищають область від проникнення диверсантів.

Михайло Саакашвілі впевнений, що зараз Дніпропетровську необхідно допомогти зробити міжнародну рекламу, і готовий надати консультативну допомогу, передати власний досвід. !zn

Читайте також:

Коломойський заплатить сім'ям загиблих захисників України за 1 млн грн

Коломойський підвищив винагороду за зброю диверсантів

За приєднання до Дніпропетровської області проголосували 70% мешканців Донбасу