UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі заявляє, що не говорив з Порошенком після повернення в Україну

Саакашвілі визнав, щожоден з політиків навіть не намагався вийти на контакт.

Колишній голова Одеської обладміністрації та екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі повідомив, що не зустрічався та не спілкувався з президентом Петром Порошенком після свого повернення в Україну з Польщі.

Саакашвілі заявив, що ані він, ані Порошенко впродовж цього часу не намагалися вийти один з одним на зв'язок, пише "Українська правда".

У понеділок він разом з народним депутатом Юрієм Дерев'янком прийшли у Генпрокуратуру із заявою про незаконне викрадення та депортацію трьох грузинів, які мали посвідки на проживання в Україні.

Мова йде про колишнього водія Саакашвілі Михайла Абзіанідзе, інструктора української Нацгвардії Давида Макишвілі та колишнього начальника його охорони Георгія Рубашвілі.

"Їх просто зловили посеред вулиці, мішок на голову - і в державний український літак. Усі вони вийшли на зв‘язок, вони перебувають у Тбілісі", - заявив Саакашвілі, додавши що цим займалась Національна гвардія, а депортація відбулась без рішення суду.

Нагадаємо, вранці 17 жовтня у Києві біля будівлі парламенту почалася акція "Велика політична реформа". Серед основних вимог: пропорційна система виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

19 жовтня громадські організації, що входять до оргкомітет акції "Велика політична реформа", призупинили свою участь у вуличних акціях в урядовому кварталі до наступної сесії Верховної Ради. Партія Міхеїла Саакашвілі "Рух нових сил", своєю чергою, прийняла рішення залишатися в наметовому містечку і продовжувати мітинг.

Тим часом президент України Петро Порошенко звинуватив організаторів акції у намірі дестабілізувати ситуацію в країні. На думку гаранта, усі вимоги учасників були лише "димовою завісою" для цього.

Детальніше про особливості акції "Велика політична реформа" читайте в матеріалі Тетяни Даниленко "Синтетичний майдан" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".