UA / RU
Підтримати ZN.ua

Саакашвілі дав українським політикам не більше півроку на порятунок країни

Політичні еліти зобов'язані працювати цілодобово, щоб протистояти російській агресії.

Російському президенту Володимиру Путіну потрібен певний час для дестабілізації України, але він для себе вже все вирішив, вважає екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

"Щоб врятувати країну українська політична еліта має максимум 6 місяців. Немає жодного дня, який вони можуть дозволити собі втратити", - сказав Саакашвілі в інтерв'ю виданню "Українська правда".

На думку Саакашвілі, українська державність знаходиться під великою загрозою.

"Путін чітко для себе все вирішив. Для нього, якщо Україна продовжить існувати - це кінець влади. І він зараз буде наступати у військовому сенсі обов'язково і буде прориватися на Крим. Але він не буде наступати на Київ на цьому етапі на танках. Він буде наступати на Київ новоїю п'ятою колоною", - сказав він.

Екс-президент Грузії вважає, що Путін створить нові медійні ресурси, нові фінансові потоки, буде влаштовувати провокації. "Можуть бути навіть теракти. У нас він все це робив, я виходжу зі свого досвіду. Але для цього йому потрібен час, Путіну знадобиться кілька місяців. Але він цим активно займається", - зазначив Саакашвілі.

Він також відзначив певні зрушення в роботі української влади.

"Мене завжди в Україні вражало, що навіть на початку війни в суботу і неділю Міністерство оборони їздило на дачі. Влітку багато хто з держчиновників ще відпочивали на фешенебельних курортах. Зараз це почало змінюватися. Зараз вони працюють і в суботу, і в неділю, працюють до пізньої ночі", - сказав Саакашвілі.

Саакашвілі відмовився увійти до уряду України, оскільки не захотів втрачати громадянство Грузії.